USLOVI KORIŠĆENJA I PLAĆANJA

USLOVI KORIŠĆENJA I PLAĆANJA

Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici, molimo vas da pre poručivanja pažljivo pročitate uslove korišćenja „Dragutinova.com“ veb sajta. Svakom kupovinom potvrđujete da ste pročitali uslove i da ste saglasni sa njima u potpunosti.

Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

INFORMACIJE O PRUŽAOCU USLUGA

 1. pružalac usluga posluje pod nazivom DRAGUTINOVA DOO BEOGRAD
 2. sedište pružaoca usluge je na adresi Timočke divizije 8, 11000, BEOGRAD
 3. matični broj pružaoca usluga je: 21841854
 4. poreski identifikacioni broj/PIB/ pružaoca usluga je: 113299643
 5. šifra delatnosti 4690
 6. web adresa pružaoca usluga je www.dragutinova.com
 7. kontakt telefon pružaoca usluga je 069693641
 8. elektronska adresa pružaoca usluga je dragutinovadoo@gmail.com
 

Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem korpe. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti kupca porukom na e-mail ili telefonom, sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

Plaćanje

Na sajtu www.dragutinova.com  možete koristiti tri osnovna metoda plaćanja:

 • Plaćanje platnim karticama
 • Plaćanje pouzećem za proizvode koji se dostavljaju na kućnu adresu
 • Avansno plaćanje uplatnicom u banci ili pošti
 

Plaćanje platnim karticama omogućeno je uz procesuiranje banke i plaća se samo onaj iznos koji je napisan na ponudi/proizvodu. Omogućeno je plaćanje debitnim i kreditnim karticama. Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke. Sigurnost podataka prilikom plaćanja karticama garantuje procesor platnih kartica na čijim stranicama se obavlja ceo proces plaćanja. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Plaćanje platnim karticama možete obaviti bilo kada, u bilo koje doba dana ili noći, kao i vikendima i praznicima a vaučeri odnosno potvrda o plaćanju biće dostupni već nakon nekoliko minuta. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica banke pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Plaćanje pouzećem se odnosi samo na proizvode koji se isporučuju na kućnu adresu. Prilikom preuzimanja proizvoda, kuriru službe potrebno je platiti iznos pošiljke koja je poručena na sajtu kao i cenu poštarine. Važno je da je neko prisutan u domaćinstvu kada se očekuje pošiljka da ista ne bi bila vraćena, jer u tom slučaju sve troškove ponovnog slanja snosi kupac. Ako se desi da niko nije kod kuće, u slučaju slanja kurirskom službom, kurir ostavlja dokument koji sadrži vreme pokušaja isporuke, kao i vreme i mesto, tj. kada i gde kupac može preuzeti svoju pošiljku. Obično se radi o vremenu od 5 radnih dana, ali je važno pročitati šta piše na samom dokumentu koji je kurir ostavio u poštanskom sandučetu prilikom pokušaja isporuke. Isporuka proizvoda kurirskom službom može se izvršiti i bez plaćanja pouzećem, tj tako što se plaćanje izvrši putem nekog drugog metoda, dok se kuriru plaća samo poštarina.

izjava o konverziji i kursne razlike

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije/Vaša banka izdavalac, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu. Hvala Vam na razumevanju.

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in shown currency into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations/your issuing bank. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site and your credit card bank statement. Thank you for your understanding.

Zaštita podataka o finansijskoj transakciji 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

During payment card data entry, confidential information is transmitted via a public network in a protected (encrypted) form. Payment card information is not available to our system at any moment.”

Zaštita privatnosti korisnika

U ime „Dragutinova.com“ obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u „Dragutinova“ (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, „Dragutinova“ je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Korišćenje sajta

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja našeg sajta isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost. Korisnicima je strogo zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja sajta. Nedozvoljeno korišćenje iz prethodnog pasusa smatra se kršenjem pravila i podložno je krivičnoj tužbi.

Opšti uslovi

Nakon prijema narudžbine putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši potvrdu putem telefona ili e-maila. Nakon potvrde narudžbine od strane kupca, narudžbina se smatra završenom. Prodavac se obavezuje da naručene artikle isporuči neoštećene i u predviđenom roku. U slučaju bilo kakve promene, prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbine. U slučaju neusklađenosti cena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cenama kurirske službe, o promenama ćete biti obavešteni prilikom telefonske potvrde narudžbine.

Garancija kvaliteta

www.dragutinova.com  garantuje za kvalitet svojih artikala. Svi artikli su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosimo mi. Potrebno je da proizvod vratite sa računom. Da bi se izbegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost Prodavca i Kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u kom slučaju će proizvod biti zamenjen. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Tačnost informacija

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.   Informacije na ovom sajtu nisu i ne mogu biti zamena za mišljenje lekara ili farmaceuta.

Dostava

Isporuku proizvoda poručenih na sajtu www.dargutinova.com na teritoriji Republike Srbije vrše kurirske službe. Cene dostave su po aktuelnim cenovnicima kurirskih službi i podložne su promenama.

S obzirom da svaka zemlja definiše Zakone o prometu roba i usluga, može se dogoditi da NEZAVISNO OD NAS neke službe obračunaju dodatne troškove na našu robu i usluge, (troškove poštarine, otvaranja i kontrole paketa, carine, ponovne dostave, promene adrese dostave i slično).Preporuka je da se pre poručivanja robe proveri da li postoje posebne zabrane za zemlju iz koje se porudžbina obavlja. Sve troškove po navedenom, snosi kupac”

„As each country defines the Laws about trade of goods and services, it may happen that INDEPENDENT OF US, some services calculate additional costs for our goods and services, (costs of postage, opening and control of packages, customs, re-delivery, change of delivery address etc. The recommendation is that before ordering the goods, check whether there are any special prohibitions for the country from which the order is placed. All costs according to the above, are responsibility of client.“

Rok isporuke

Rok isporuke za robu kupljenu u online prodavnici je 3-5 radnih dana, dani vikenda se ne računaju.

Zbog povećane količine narudžbine tokom akcijskih sniženja vremenski period isporuke može se produžiti do 7 radnih dana.

Porudžbine formirane radnim danom do 14h biće obrađene istog dana (bićete obavešteni o datumu isporuke putem mail-a ili telefona). Porudžbine formirane posle 14h biće obrađene istog ili sledećeg radnog dana. Ukoliko porudžbinu kreirate u petak posle 14h, subotu ili nedelju, porudžbina će biti obrađena u ponedeljak.

Nakon obrade porudžbine, bićete obavešteni o statusu vaše porudžbine putem email-a.

Preuzimanje pošiljke od strane kupca

Sve pošiljke sa sajta www.dragutinova.rs isporučuju se u periodu od 9 do 17 časova radnim danima i subotom od 9 do 15 časova. Roba se isporučuje kupcu lično ili osobi koju je kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke mora se nalaziti na adresi koja je u porudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 8 do 17 časova, radnim danima i subotom, ukoliko osoba nije na adresi posiljka će biti vraćena.

Ukoliko dostavljanje naručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe.

Robu sa povraćaja, prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o eventualnom ponovnom slanju.

Prilikom preuzimanja paketa kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket. Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove.

Potvrdom porudžbine, saglasni ste sa uslovima isporuke.

Preporuka

Pre kupovine preparata možete da konsultujte lekara ili farmaceuta, ukoliko niste sigurni: da li Vam on uopšte treba, kako deluje, kakav je način primene (oralno ili spolja), kako se dozira, koliko se vremena uzima, sme li se koristiti sa preparatima koje već koristite, da li se sme davati deci ili trudnicama, ukoliko ste ga njima namenili. Nakon kupovine bilo kog proizvoda sa ovog sajta, preporučujemo da uvek dobro pročitate uputstvo proizvođača i da se prilikom primene ili upotrebe rukovodite istim.

Odgovornost

Mi ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za primljene narudžbine ili isporučenu robu osobama mlađim od 18 godina. 

Web sajt nije namenjen da se koristi za:

 • 1. Lečenje hitnog medicinskog stanja ili bolesti
 • 2. Savetovanje ili rešavanje pravnih, medicinskih ili finansijskih pitanja izvan okvira onoga što je dogovoreno u Politici privatnosti i Uslovima korišćenja.

Ništa na ovom web sajtu ne treba da se koristi za lečenje ili dijagnostiku medicinskog ili zdravstvenog stanja ili zameni bilo kakav odnos sa svojim lekarom. Sadržaj www.dragutinova.com nije namenjen da bude zamena za profesionalni odnos lekar, farmaceut-pacijent, dijagnozu ili lečenje. Uvek tražite savet od advokata, lekara ili stručne finansijske institucije za bilo kakva pitanja koja možete imati u vezi pravnog, medicinskog ili finansijskog stanja.

Saglasnost i promene uslova

Kupac je obavezan da pre kupovine putem web sajta www.dragutinova.com  pročita ove Uslove kupovine. Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani. Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim Uslovima kupovine na ovoj strani.

Ostalo

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) online prodavnica Dragutinova svoje potrošače, koji robu kupuju putem internet sajta www.dragutinova.com , obaveštava sledeće.

– da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) kupovina preko naše internet prodavnice www.dragutinova.com smatra prodajom na daljinu

– da „Dragutinova“ garantuje kvalitet i originalnost robe koju isporučuje

– da roba koja se prodaje putem internet sajta poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji

– da je prodajna cena robe jasno naznačena uz svaki artikal

– da su sve cene izražene bez dodatnih i skrivenih troškova

– da kupljene proizvode isporučujemo putem kurirske službe, na način kako je to definisano uslovima isporuke

– da potrošač proizvode koje kupuje putem internet prodavnice www.dragutinova.com može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili istaknutim platnim karticama na sajtu

– da se naručivanje vrši izborom artikala. Prilikom izbora svakog novog artikla program će vam na odgovarajući način omogućiti uvid u trenutni saldo. Odabrane proizvode uvek možete pogledati, dodavati i uklanjati iz svoje korpe

– da bismo bili sigurni da je na naš e-mail stigla vaša originalna narudžbina i vi dobijate automatsku poruku sa sadržinom vaše narudžbine

– da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster PORUČITE poslao ponudu prodavcu i da je u trenutku prijema potvrde porudžbine preuzeo obavezu plaćanja naručene robe

– da u slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da kupoprodaja nije zaključena

– da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom

– da je sajt www.dragutinova.com dužan da isporuči proizvode saobrazne ugovoru. Ako isporučeni proizvodi nisu saobrazni ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi www..dragutinova.com

– da u slučaju prijema proizvoda potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetni proizvod, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani REKLAMACIJE

– da za proizvode koji su poručeni putem internet prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE.

– da za pogrešne narudžbine ili greške prouzrokovane nepravilnom upotrebom online poručivanja, „Dragutinova“ ne snosi odgovornost.

You cannot copy content of this page

kolagen
orthogol i immunogol dostupni online

poruči sa %

Pratite stranicu, očekujte novosti i povoljnosti