gavez Symphytum officinale

Gavez broj 1 prirodni ortopedski lek

Gavez je napoznatija ortopedska biljka. latinski se zove Symphytum officinale L. i to je biljka koja pripada porodici porečnica (Boraginaceae). To je vazdušasta biljka koja raste do visine od 1 do 1,5 metara. Listovi su dugi i široki, a cvetovi su ljubičasti plavi. Kao i mnoge druge biljke (npr. boswellia) Gavez se često koristi u tradicionalnoj i savremenoj medicini kao pomoćno sredstvo za lečenje rana, povreda i bolova u zglobovima…

gavez gel mast čaj za zglobove kosti obnavljanje hrskavice kolena

Gavez se primenjuje u obliku ekstrakta ili dekocije. Ekstrakt se dobija iz korenja i lišća biljke, a dekocija se dobija kuvanjem korenja ili lišća u vodi. Gavez se preporučuje za lečenje rana, modrica, dislokacija, fraktura, opekotina i reumatskih bolova.

dnevna doza za zdrave zglobove

Gavez prirodni lek

Gavez se može naći u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. U Evropi se najčešće može naći u centralnoj i istočnoj Evropi. Gavez je biljka koja se lako uzgaja, pa se često može naći u vrtovima i baštama.

Gavez se preporučuje osobama sa ortopedsko traumatološkim i reumatološkim problemima, posle povreda i bolova u zglobovima, kao i osobama koje su u toku oporavka i fizikalne terapije. Zato je u idealnoj koncentraciji u Orthogol gelu.

Gavez se ne sme koristiti u periodu trudnoće i dojenja, kao i kod osoba koje imaju alergiju na biljke iz porodice porečnica. Pre upotrebe se preporučuje konsultacija sa lekarom.

gavez za kosti čaj mast trava biljka gel otok zarastanje preloma rana modrica

Gavez je najpoznatiji prirodni ortopedski lek koji se koristi još od antičkog doba

OSLOBODI SE BOLA PRIRODNO

UBLAŽI BOL, OTOK I UKOČENOST ZGLOBA

uBRZAJ OPORAVAK

PRELOMI KOSTI, UGANUĆA, MODRICE, IŠČAŠENJA, uganuća

Gavez u Orthogol gelu može da se primenjuje kod svih preloma tokom oporavka i zarastanja, posle sportskih i raznih drugih povreda mišića, ligamenata, tetiva.

prevencija dodatnih oštećenja zglobova i hrskavice

Gavez za obnavljanje hrskvice – kod brojnih stanja gde već postoje oštećenja hrskavica i zglobova ili gde je očekivano brže trošenje ili propadanje hrskavice i zglobova. Kao npr. što su koksartroza gonartroza.

bol i otok zgloba, ubrzanje oporavka

kod reumatskih bolova i oštećenja zglobova, bol u vratu, bol u ramenu, bol u kolenu, bol u skočnom i ručnom zglobu, bol u leđima, bol u kuku, lumbago, lumboišijalgija, išijas, sportske povrede.

osteoartritis i artroza

osteoartritisi i artoze malih i velikih zglobova – gonartroza, koksartroza, spondiloza i sl. 

OrthoGol gel najbolji gel za bol i otok zgloba

lekovite supstance u

Glavni aktivni sastojci u ekstraktu gaveza​

Gavez se koristi kao pomoć u lečenju povreda kostiju, mišića i ligamenata, kao i kod zarastanja rana. On pomaže u smanjenju bola i upale, kao i ubrzavanju procesa zarastanja. Međutim, treba napomenuti da ga je potrebno koristiti u kombinaciji sa lečenjem koje prepiše lekar, a ne samo ovaj biljni lek.

Glavni dobri aktivni sastojci su ekstrakta gaveza alantoin, kumarin, saponini i flavaonoidi. Ali ako se nepravilno priprema moguće je i prisustvo nekih neželjenih sastojaka.

gavez trava mast gel krem čaj protiv otoka bola u zglobovima

Alantoin

Alantoin je sastojak koji se nalazi u korenju i lišću biljke, i koji pomaže u procesu zarastanja rana. On deluje tako što povećava proizvodnju kolagena i pomaže u regeneraciji tkiva. Allantoin takođe ima protivupalno dejstvo, što pomaže u smanjenju bola i upale.

Kumarin

Kumarin, koji se takođe nalazi u korenju i lišću biljke, ima analgetsko dejstvo. On deluje tako što blokira prenos bolnih impulsa u mozak, što omogućuje smanjenje bola. Kumarin takođe ima protuupalno dejstvo, što pomaže u smanjenju upale i bola.

Saponini flavonoidi

Gavez takođe sadrži i druge sastojke koji imaju lekovita svojstva, kao što su saponini, flavonoidi i saponini. Ovi sastojci imaju analgetsko, protivupalno i cikatrizantno dejstvo, što pomaže u smanjenju bola, upale i ubrzavanju procesa zarastanja rana.

Lekar neka preporuči

Gavez se koristi kao pomoć u lečenju povreda kostiju, mišića i ligamenata, kao i kod zarastanja rana. Pomaže u smanjenju bola i upale, kao i ubrzavanju zarastanja. Ali treba napomenuti da je zbog mogućih prisustva nekih alkaloida potrebno koristiti u proverenim preparatima i sa lečenjem koje prepiše lekar.

PREDOSTROŽNOSTIO I NEŽELJENA DEJSTVA KOD UPOTREBE GAVEZA

KAD TREBA OBRATITI PAŽNJU

Gavez (Symphytum officinale L.) je biljka koja se dugo koristi u tradicionalnoj medicini i koja se smatra relativno sigurnom. Međutim, kao i svaki biljni lek, i gavez može imati neželjena dejstva i ograničenja primene.

 

Baš zato što je to lako dostupna biljka, mnogi je i sami gaje, potrebno je da znate da se ne sme preterati. Odnosno ukoliko sami pripremate, kuvate, obrađujete gavez obavezno povedite računa o preporučenim dozama.

Neki od mogućih neželjenih dejstava kod upotrebe gaveza su: alergijske reakcije, mučnina, povraćanje, nesanica, glavobolja, otežano disanje, krvarenje i ozbiljnije neželjena dejstva kao što su oštećenje jetre ili bubrega.

 

Gavez se ne sme koristiti u periodu trudnoće i dojenja, kao i kod osoba koje imaju alergiju na biljke iz porodice konopljika. Gavez se takođe ne sme koristiti sa antikoagulansima (lekovima koji smanjuju zgrušavanje krvi) ili sa drugim lekovima koji povećavaju rizik od krvarenja.

zašto je bolje da se koriste provereni preparati sa bezbednom dozom

ne sme se preterivati sa gavezom

Gavez se ne sme koristiti u velikim dozama, jer može dovesti do oštećenja jetre i bubrega.

Nažalost prilikom samostalnog kuvanja i pripreme gaveza nije moguće pravilno doziranje!

 Preporučene doze se kreću od 250 do 500 mg dnevno, u obliku ekstrakta ili decocije, i ne smeju se prekoračiti.

Upotreba gaveza je regulisana u mnogim zemljama, i preporučuje se da se konsultujete sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe, kao i da se pridržavate uputstva na etiketi proizvoda.

Table of Contents

author avatar
Dragutinova

Podelite ako vam se dopalo:

Један одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

savršeno balansirani optimalni suplementi

Kolagen Marina plus – najbolji hidrolizovani kolagen Naticol u preporučenoj dnevnoj dozi za lepu jedru kožu, sjajnu kosu i čvrste nokre

Orthogol gel

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

immunogol

Immunogol kapsule – za jačanja imuniteta, aktivatori imuniteta i imunomodulatori. Sadrže najbolje beta glukane i koenzima Q10 u sinergiji sa vitaminima D i C iz acerole.

Najpopularnije

Dragutinova društvene mreže

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
On Key

skorašnji članci

You cannot copy content of this page

kolagen
orthogol i immunogol dostupni online

poruči sa %

Pratite stranicu, očekujte novosti i povoljnosti