Glukozamin sulfat - broj 1 suplement za zdravlje zglobova

Glukozamin-sulfat šta je i koliko nam je potreban

glukozamin tablete kapsule sirup suplement glukozamin sulfat

Glukozamin se prirodno stvara u našim telima i igra ključnu ulogu u izgradnji hrskavice.

Neophodan je za održavanje zdravlja i regeneraciju oštećenja zglobova.

Učestvuje u izgradnji hrskavice, ligamenata, tetiva i same zglobne tečnosti.

Primarna uloga glukozamina je da obnavlja i čuva zglobove, mišiće, ligamente i tetive.

najbolji glukozamin i hondroitin se u optimalnim dozama nalaze u ORTHOGOL kapsulama!

Najbolji prirodni glukozamin sulfat

šta je glukozamin

glukozamin sulfat kapsule orthogol kartinorm geladrink joint md tablete sirup prašak

Glukozamin sulfat najpopularniji suplement za zglobove. Nalazi se u ORTHOGOL kapsulama sa ostalim dodacima. 

GLUKOZAMIN je sasvim sigurno najpopularniji,  najučinkovitiji i najviše proučavan dodatak ishrani za zdravlje zglobova i hrskavica. 

 

suplementi za hrskavicu

zašto se dodaje glukozamin sulfat

Postoje stanja kada telo stvara manje glukozamina usled :

* starenja

* povećane fizičke aktivnosti (profesionalno bavljenje sportom)

* povećanog stresa na zglobovima (profesionalna oboljenja)

* prekomerne telesne težine

* određena oboljenja

Starenjem se smanjuje sposobnost organizma da proizvodi dovoljne količine glukozamina, što dovodi do oštećenja zglobne hrskavice i smanjene pokretljivosti zglobova. 

Kako deluje Glukozamin

Glukozamin je gradivni element hrskavice. Glukozamin-sulfat hondroitin-sulfat i hijaluron su jedni od najčešćih suplemenata za zdravlje zglobova.

Unos putem ORTHOGOL-a stimuliše stvaranje hijaluronske kiseline i nove hrskavice, prodire direktno u hrskavicu, ojačava hrskavicu i obezbedjuje očuvanost hrskavice. 

Prirodni glukozamin povećava gustinu hrskavice i doprinosi stvaranju zdrave zglobne tečnosti koja štiti naše zglobove .

Primena suplemenata sa glukozaminom dugoročno, smanje upotrebu lekova protiv bolova koji imaju niz negativnih dejstava kada se dugo koriste, kao što je slučaj kod artritisa.

najbolji glukozamin hondroitin sulfat hijaluron bosvelija orthogol kapsule suplement najbolji za zglobove i hrskavicu glukozamin sulfat hondroitin hijaluron bosvelia

Kada se savetuje glukozamin

Ne postoje adekvatni izvori glukozamina u hrani, pa se prave doze mogu dobiti iz suplemenata.

Suplementacija pospešuje zdravlje i pokretljivost zglobova

Ako se imate ili ste imali neka od stanja kao što su

 

Najbolji glukozamin je kad je u kapsuli gde je u kombinaciji sa ostalim dodacima (kao npr Orthogol),  SUPLEMENT IZBORA! 

glukozamin i hondroitin su terapija i prevencija

Glukozamin se uzima i preventivno

Glukozamin sulfat je suplement koji se može da se konzumira PREVENTIVNO, odnosno za prevenciju nastanka ARTROZE. 

Ideja preventivne primene suplemenata kao što je glukozamin i sl. je da bi se očuvala hrskavica , ojačali zglobovi, predupredile povrede i odložio razvoj artritisa.

Obzirom na potencijalne odlične efekte a bezbednost primene glukozamin-sulfat se preporučuje :

 • Profesionalnim sportistima i rekreativcima ,
 • Osobama koje svakodnevno imaju povećano opterećenje i stres na zglobovima,
 • osobama kojima su konstatovane rane faze osteoartritisa reumatoidnog artritisa 
 • ili im preti očekivano oštećenje hrskavice posle nekih povreda
 • Gojaznim osobama, kao i osobama sa genetskom predispozicijim za razvoj artroze.

UBRZAJ OPORAVAK

BOL – OTOK – UKOČENOST -PODLIV prirodno rešenje za olakšanje

Kako se uzima glukozamin sulfat

Treba ga uzimati u obliku suplemenata u razdoblju od najmanje 2 do 4 meseca pre nego se pojave njegovi pozitivni učinci. I najmanje nekoliko meseci posle toga kako bi se efekat održao i unapredio.

Suplementacija glukozaminom se prema do sada sprovedenim istraživanjima preporučuje u dnevnoj dozi od 1000 do 1500 mg, najbolje je u kombinaciji sa drugim dodacima. Dnevna doza u Orthogolu je idealna i bezbedna. 

Kako se uzima glukozamin sulfat

Glukozamin je popularan dodatak ishrani koji se često koristi za olakšanje simptoma osteoartritisa i drugih stanja povezanih sa zglobovima.

Otkriće glukozamina: Glukozamin je otkriven u 19. veku, ali je njegova popularnost kao dodatka ishrani porasla tek u drugoj polovini 20. veka, kada su istraživanja počela da istražuju njegove potencijalne koristi za zdravlje zglobova.

Preporuke medicinskih udruženja: Neka medicinska udruženja, poput Američke akademije porodičnih lekara i asocijacija reumatologa, daju određene preporuke za upotrebu glukozamina u tretmanu osteoartritisa kolena, i pominju potrebu za daljim istraživanjem.

Najbolji glukozamin: Glukozamin se nalazi u više oblika: glukozamin sulfat, glukozamin hidrohlorid i N-acetil-glukozamin. Među njima, glukozamin sulfat se često smatra najefikasnijim, posebno kada se uzima u oralnom obliku.

Evropska hrana bogata glukozaminom: Glukozamin se prirodno nalazi u ljudskom telu, ali ga je u hrani teže pronaći. Međutim, neki izvori uključuju školjke, rakove i škampe, što može da ima značaja ako vam je dijeta bogata ovim proizvodima.

Destilacija i kućna proizvodnja glukozamina: Glukozamin se obično ekstrahuje iz školjki ili se proizvodi fermentacijom pšeničnih ili kukuruznih klica. Proces destilacije nije standardan metod za dobijanje glukozamina, što znači da se ne može efikasno destilovati kod kuće. I to se ne preporučuje. 

DOBRE STRANE GLUKOZAMINA u orthogolu

Suplementacija kvalitetnim i proverenim glukozamin-sulfatom u preporučenoj dozi, kao što je u Orthogolu ima niz pozeljnih efekata. 

 • Ublažava bol u zglobovima
 • Ublažava otok oko zglobova  i u zglobovima
 • Usporava degeneraciju hrskavice
 • Doprinosi očuvanju hrskavice i povećanju količine hrskavice
 • Sprečava razgradnju hrskavice
 • Smanjuje zapaljenski process u zglobovima
 • Povećava se pokretljivost i fleksibilnost zglobova 
 • Povećava se fleksibilnost tetiva i ligamenata 
 • Poboljšana opšta pokretljivost
 • Ne ometa upotrebu drugih lekova
 • Nema neželjenih efekata
 • Smanjuje progresiju osteoartritisa
 • Smanjuje rizik od potpune zamene zgloba
suplementi za zglobove trčanje sport fitnes trening teretana orthogol kartinorm joint md biostile nem joint ace kolagen hondroitin

da li je opasan za dijabetičare

Postojala su mišljenja da je potrebno obratiti pažnju na unos dodatnog glukozamina kod dijabetesa. Međutim brojna istraživanja su potvrdila da je bezbedan i kod dijabetičara sa dobrom kontrolom.

orthogol kapsule za zglobove glukozamin sulfat hondroitin za zglobove

Glukozamin-sulfat se uspešno i bezbedno kombinuje sa ostalim suplementima. U kombinaciji sa hondroitinomhijaluronomboswelia esktraktom kao što je u npr. Orthogol-u ima dodatno zajedničko pojačano dejstvo.

Pažljivo balansirani odnos glukozamina, hondroitina, hijaluronske kiseline, vitamina C i boswellie u kapsulama OrthoGola obezbeđuje idealne koncentracije za održavanje zdravlja i funkcije kostiju i zglobova.

Preporučena doza OrthoGola za odrasle je 2 kapsule dnevno, uz obrok.

Glukozamin-sulfat u ORTHOGOLU je čuvar zglobova, mišića i tetiva

Cilj primene glukozamina je tretman UZROKA ARTRITISA I ublažavanje tegoba i SPREČAVANJE GUBITKA HRSKAVICE!  

Za razliku od analgetika i ostalih lekova koji samo kratkotrajno deluju samo na SIMPTOME bolesti zglobova (bol, zapaljenje, otok i sl.) GLUKOZAMIN JE USMEREN NA UZROK BOLESTI ZGLOBOVA, na dugoročno usporavanje promena i poboljšanje stanja.

– to je suplement koji  je  prošao veliki broj kliničkih ispitivanja za razliku od mnogih drugih dijetetskih suplemenata koji se koriste u sličnu svrhu

– Ispitivanja su pokazala da se glukozamin  dobro podnosi i da je bezbedan za dugotrajnu upotrebu,

– suplement je izbora kod kardiovaskularnih pacijenata i pacijenata sa sistemskim bolestima koji nisu kandidati za NSAIL lekove odnosno analgetike (brufen, diklofen, voltaren, aflamil, arcoxia i sl.) ili kortikosteroide.

Često postavljana pitanja

koje su preporučene optimalne doze glukozamin-sulfata u suplementima

Preporučene doze u suplementima mogu varirati u zavisnosti od proizvođača i specifičnih preporuka. Uobičajeno se preporučuje uzimanje oko 1200-1500 mg glukozamin sulfata dnevno, obično podeljeno u nekoliko doza tokom dana dva do tri puta dnevno.

Sa suplementima ne treba preterivati, već poštovati preporuke dobijena nakon naučnih istraživanja. Dnevne potrebe za bezbedno ispunjava ORTHOGOL.

DA LI SUPLEMENTACIJA glukozaminom MOŽE DA IMA NEŽELJENE EFEKTE

Da, kao i kod većine suplemenata, može imati neželjene efekte kod određenog broja ljudi. Neželjeni efekti su vrlo retki a jednostavno se rešavaju obustavom unosa.

 1. Gastrointestinalni problemi: Kod nekih ljudi može izazvati gastrointestinalne smetnje poput nadutosti, gasova, mučnine ili dijareje.

 2. Alergijske reakcije: Iako su retke, alergijske reakcije na glukozamin mogu se dogoditi kod nekih ljudi. To može biti osip, svrab, oticanje ili teže alergijske reakcije.

 3. Interakcije sa lekovima: Glukozamin može interagovati sa određenim lekovima kao što su antikoagulansi (lekovi koji razređuju krv) ili insulin, pa je važno konsultovati se sa lekarom ako uzimate bilo koje lekove.

 4. Problemi sa jetrom: Iako su izuzetno retki, neki izveštaji sugerišu da glukozamin može izazvati probleme sa jetrom kod određenih osoba.

Kako da znam koji je glukozamin najbolji

Kada birate glukozaminski suplement, evo nekoliko faktora koje možete uzeti u obzir kako biste odabrali onaj koji vam najviše odgovara:

 1. Kvalitet proizvoda: Birajte proizvode koji su provereni i koji imaju dozvolu Ministarstva zdravlja i koji imaju sertifikate o kvaliteti i čistoći, poput sertifikata treće strane (npr.GMP)- sve ispunjava ORTHOGOL 
 2. Sastav i čistoća: Proverite sastojke. Preporučljivo je izabrati suplemente koji sadrže čisti glukozamin-sulfat bez dodatnih supstanci, aditiva ili alergena – sve ispunjava ORTHOGOL 
 3. Oblik: Glukozamin se obično nalazi u obliku hidrohlorida ili sulfata, može se desiti da određene osobe bolje podnose jedan oblik od drugog, prednost se daje glukozamin sulfatu
 4. Doza i koncentracija: Pripazite na koncentraciju glukozamin-sulfata u svakoj dozi i uzmite u obzir preporučene doze, kao i broj doza po pakovanju – sve ispunjava ORTHOGOL jedna kutija trideset doza za mesec dana.
 5. Cena: Iako visoka cena ne mora uvijek značiti bolji proizvod, vrlo je jeftin suplement možda loše kvalitete. Pronađite ravnotežu između kvaliteta i cene – najbolji odnos ORTHOGOL kapsule
 6. Savet i preporuka zdravstvenih stručnjaka: konsultujte ortopede, nutricioniste i ostale kako bi dobili više informacija, ORTHOGOL ima punu preporuku ortopeda Dr Dren ortopedije.

hondroitin msm hijaluronska kiselina cena

dona prašak

nerita prašak

Hondroitin sulfat cena

glukozamin i hondroitin kapsule

joint md

kapsula exedol zglobex

hondroitin gel balzam za telo

exedol zglobex kapsula

zglobex kapsula exedol

namenjen je za

je dijetetski suplement

hondroitin gel balzam za telo

fleksibilnost zglobova i ligamenataubrazava cirkulaciju

poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata

hondroitin gel balzam za telo

msm hondroitin jointace

Glukozamin sulfat 1500 mg cena

Glukozamin cena

Glukozamin sulfat iskustva

Glukozamin sulfat benu apoteka

opasan za dijabetičare da li

za dijabetičare da li je opasan

treba započeti lečenje glukozaminom

Podelite ako vam se dopalo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

savršeno balansirani optimalni suplementi

Kolagen Marina plus – najbolji hidrolizovani kolagen Naticol u preporučenoj dnevnoj dozi za lepu jedru kožu, sjajnu kosu i čvrste nokre

Orthogol gel

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

immunogol

Immunogol kapsule – za jačanja imuniteta, aktivatori imuniteta i imunomodulatori. Sadrže najbolje beta glukane i koenzima Q10 u sinergiji sa vitaminima D i C iz acerole.

Najpopularnije

Dragutinova društvene mreže

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
On Key

skorašnji članci

You cannot copy content of this page

kolagen
orthogol i immunogol dostupni online

poruči sa %

Pratite stranicu, očekujte novosti i povoljnosti