najbolji kolagen na tržištu

U poslednje vreme, kolagen je postao neizbežan deo dnevne rutine mnogih ljudi koji brinu o svom zdravlju i lepoti. Kao ključni protein koji čini gotovo trećinu svih proteina u našem telu, kolagen je temelj zdrave kože, kose, noktiju, kao i kostiju i zglobova. 

S obzirom na brojne proizvode dostupne na tržištu, izbor najboljeg kolagena može biti pravi izazov. U ovom članku, detaljno ćemo istražiti koje karakteristike čine najbolji kolagen na tržištu, fokusirajući se posebno na tečni kolagen. Iskorstićemo priliku da u tekstu i komentarima podelimo iskustva korisnika i aktuelna stručna mišljenja.

Zašto je kolagen važan?

Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u telu. U svetlu njegove popularnosti kao suplementa, posebno kad su u pitanju ,,beauty,, efekti i opšte zdravlje, kolagen je vitalne važnosti za održavanje čvrstoće, elastičnosti i regeneracije kože. Sve to ga danas čini nezaobilaznim u anti-aging rutinama. 

Pored toga, njegova uloga u očuvanju zdravlja zglobova i kostiju čini određene tipove kolagena popularnim dodatkom ishrani među starijima i sportistima.

Tečni kolagen vs. prah i tablete

Prednosti tečnog kolagena

Tečni kolagen se često ističe kao superioran izbor zbog brže apsorpcije i efikasnijeg delovanja. U tečnom obliku, molekuli kolagena su hidrolizovani, što znači da su razbijeni na manje komponente, čineći ih lakšim za apsorpciju u telu.

Iskustva korisnika

Korisnici često navode brže vidljive rezultate korišćenjem tečnog kolagena, uključujući poboljšanje teksture kože i smanjenje bora, kao i olakšanje bolova u zglobovima.

Najbolji Kolagen na tržištu

Najbolji kolagen u Srbiji nije lako odabrati. Postoji veliki broj preparata na tržištu. Pri odabiru kolagena, važno je razmotriti izvor, način obrade, i prisustvo dodatnih sastojaka koji mogu pojačati ili ako nisu adekvatno uklopljeni čak smanjiti njegov učinak. 

„Naticol“, kao jedan od vodećih brendova, nudi visoko kvalitetan morski kolagen koji je posebno cenjen zbog svoje čistoće i efikasnosti. Naticol je savremeni potpuno prečišćen morski kolagen ribljg porekla i nalazi se u kolagenu Marina plus.

Ima bolju resorpciju, bolju učinkovitost i manje preporučene doze, pa tako i manje mogućnosti za neželjene efekte nego neki drugi oblici.

U osnovi uzimajući u obzir sve činjenice, danas bi idealan kolagenski suplement trebao da bude tečni oblik ne prašak i tablete i to Naticol hidrolizovani kolagen.

Najbolji kolagen Ključni faktori pri izboru

Izvor kolagena

Izbor između goveđeg, morskog tj ribljeg ili pilećeg i drugih kolagena zavisi od ličnih preferencija i specifičnih ciljeva suplementacije. Danas na osnovu savremenih saznanja i ispitivanja znamo da su sve prednosti na strani hidrolizovanog ribljeg kolagena tj. Naticola. Posebno kad su u pitanju beauty i anti-age efekti.

Metode obrade i dobijanja kolagena

Hidrolizovani kolagen je generalno efikasniji zbog lakše apsorpcije, potrebne su manje količine za bolji efekat. na taj način izbegavamo štetne efekte preteranog unosa kolagena.

Kolagen koji se koristi kao suplement dobija se kroz nekoliko različitih metoda obrade. Ove metode su ključne za dobijanje kolagena u formama koje su pogodne za ljudsku konzumaciju i maksimalnu apsorpciju.

1. sve počinje ekstrakcijom kolagena

Kolagen se prvo mora izdvojiti iz životinjskih izvora. To se obično vrši korišćenjem različitih vrsta životinjskih tkiva, uključujući kožu, kosti, i vezivna tkiva riba, goveda, svinja, ili pilića. Proces ekstrakcije često uključuje tretmane za uklanjanje masti i drugih neželjenih materija, kao što su kalcijum, masti, i drugi proteini.

2. Hidroliza

Nakon ekstrakcije, kolagen se podvrgava procesu hidrolize. Hidroliza je hemijski proces u kojem se molekuli kolagena razlažu (hidrolizuju) u manje peptide pomoću enzima ili kiselina/baza. Ovi manji peptidi su mnogo lakše apsorptivni od originalnih velikih molekula kolagena, što ih čini idealnim za upotrebu u suplementima.

3. Čišćenje

Hidrolizovani kolagen se potom čisti da bi se uklonile sve preostale nečistoće i osigurao visok kvalitet finalnog proizvoda. Čišćenje uključuje filtraciju i sterilizaciju kako bi se kolagen oslobodio od mikroorganizama i drugih potencijalnih kontaminanata.

Kolagen se potom pakuje u različite oblike, uključujući prah, tablete, kapsule ili tečnosti, zavisno od namene i željene upotrebe.

kolagen marina plus beauty za zdravlje i lepu kožu kosu i nokte najbolje najpovoljnija cena

Dodaci

Koenzim Q-10, D-biotin, cink, selen, vitamin A, vitamin C, hijaluronska kiselina i druge komponente mogu poboljšati efikasnost kolagena.

Kako da izaberemo najbolji kolagen na tržištu

   1. Tečni kolagen nudi bržu apsorpciju i efikasnije rezultate.
   2. Kvalitet sirovina i proces proizvodnje su ključni za izbor najboljeg kolagena.
   3. „Naticol“ koji je u kolagenu Marina plus se izdvaja kao top izbor zbog svog visokog kvaliteta i efikasnosti.
   4. Dodaci treba da su PLUS: Koenzim Q-10, D-biotin, cink, selen, vitamin A, vitamin C,
   5. Korisnička iskustva i stručna mišljenja
   6. Integracija adekvatnog suplementa kolagena u svakodnevnu rutinu može značajno poboljšati kvalitet kože, kose i opšte zdravlje.

  Dalje istraživanje

  Za više informacija o kolagenu i njegovim benefitima, preporučuju se sledeći izvori na engleskom jeziku:

    

   Najbolji kolagen je tečni kolagen a da li kolagen ima i mane?

   Suplementi sa kolagenom su relativno sigurni, posebno ako se radi o prizvodima koji su adekvatno proizvedeni i testirani kao npr. Kolagen Marina plus koji ima sve potrebne najvažnije sertikate kvaliteta. Dnevna preporučena doza od 4000 mg tečnog kolagena koliko je u dozi Kolagena Marina se ne sme prekoračiti. 

   To je više nego dovoljno i sa većim efektom i učinkom nego mnogo veće doze nekih drugih oblika kolagena. Dovoljna je za vrhunsku suplementaciju u cilju kako se populano kaže ,,beauty efekata, tj. pozitivnog uticaja na kožu, kosu, nokte i opšte zdravlje a neće opteretiti bubrege niti uzrokovati gojaznost. 

   Više nije bolje je princip 

   Kod vrhunskih suplemenata posebno kod hidrolizovanog kolagena. Naprotiv unos većih količina kolagena od preporučenih može imati nekoliko potencijalnih neželjenih efekata. 

   • Probavne smetnje: Kod nekih ljudi, prekomerna konzumacija kolagena može izazvati probavne smetnje kao što su osećaj punoće, nadutost ili dijareja.
   • Preosetljivost ili alergijske reakcije: Ako osoba ima alergije na izvore iz kojih se kolagen dobija (na primer, riba, govedina, ili jaja), prekomerno uzimanje kolagena može izazvati alergijske reakcije koje mogu uključivati probleme sa disanjem, osip, ili gastrointestinalne probleme.
   • Poremećaj u unosu drugih nutrijenata: Uzimanjem prekomernih količina kolagena, posebno u formi dodataka ishrani, može doći do neravnoteže u ishrani, smanjujući unos drugih važnih proteina i nutrijenata.
   • Opterećenje bubrega: Visok unos proteina, uključujući kolagen, može povećati opterećenje na bubrege, posebno kod osoba sa postojećim stanjima bubrega.
   • Kolagen i gojaznost: direktne veze generalno nema. Iako neki navode pozitivan uticaj na apetit koji se održava nakon primene kod nekih starijih generacija kolagena. Kolagen sam po sebi ima vrlo nisku kalorijsku vrednost i ne sadrži masti, što znači da njegov unos po sebi ne dovodi do povećanja telesne težine. Međutim, kao i sa svim proteinima, prekomerna konzumacija uopšte, bez obzira na izvor, može dovesti do povećanja telesne težine ako se te materije ne potroše kroz fizičku aktivnost ili druge metaboličke procese.

   Najbolji kolagen Često postavljana pitanja (FAQ)

     1. Zašto je tečni kolagen bolji od kolagena u prahu ili tabletama? Tečni kolagen je bolji zbog svoje visoke biološke dostupnosti i brzine apsorpcije, što rezultira bržim i efikasnijim efektima.
     2. Koje su glavne prednosti korišćenja kolagena? Glavne prednosti uključuju poboljšanje zdravlja kože, jačanje kose i noktiju, te podrška zdravlju zglobova i kostiju.
     3. Da li postoje razlike između različitih tipova kolagena? Da, razlike postoje u molekularnoj strukturi i izvoru, što može uticati na specifične zdravstvene benefite koje kolagen pruža.
     4. Kako da znam da li je kolagen visokog kvaliteta? Visokokvalitetni kolageni su obično hidrolizovani, dolaze iz pouzdanih izvora i ne sadrže nepotrebne aditive.
     5. Koliko brzo mogu očekivati rezultate od uzimanja kolagena? Prvi rezultati mogu se primetiti već nakon 4 do 6 nedelja redovne upotrebe, mada se rezultati mogu razlikovati od osobe do osobe.
     6. Da li je sigurno uzimati kolagen svakodnevno? Da, uzimanje kolagena je generalno sigurno za većinu ljudi, ali uvek je preporučljivo konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom pre početka bilo kakve suplementacije.

    Ovaj vodič pruža informacije za one koji žele da unaprede svoje zdravlje i lepotu kroz pravilan izbor kolagena.

    Ako imate sugestije ili ideje kako da se izabere najbolji kolagen u Srbiji, tj. kako da se članak dopuni, molimo pišite u komentarima !

    USPORI STARENJE PRIRODNO

    ZATEGNUTA KOŽA BEZ BORA – JAKA I GUSTA KOSa – ČVRSTI I SJAJNI NOKTI

    author avatar
    Dragutinova

    Podelite ako vam se dopalo:

    7 Одговор

    1. Probala sam mnoge kolagene, praškovi što se rastvaraju me samo goje, tablete su slabe i samo nadimaju Kolagen Marina mi je već doneo rezultate.
     Konačno nešto što ima savršen ukus a ne kao što su neki da ti dođe da se ispovraćaš.
     Preporučujem kolagen marina od srca svima!

     1. Draga Neno, hvala puno na podeli pozitivnog iskustva.
      Slažemo se sa Vama, kolagen Marina plus je zaista najbolji najnapredniji oblik kolagena Naticol, a ima i dodatne vrshuske sastojek za opšte zdravlje, svi nam kažu i da je ukus fantastičan i da ne stvara mučnine niti pojačava apetit kao neki drugi.

      Srdačni pozdrav !

    2. Neno, u pravu ste potpuno kolagen marina je najbolje nešto sam do sada pila, i ja sam imala negativno iskustvo sa biostil praškom i baš se pitam kao tek sad saznajem da je tečni kolagen marina bolji od kolagen u prahu

     1. Draga Suzo, hvala na izdvojenom vremenu da nam se javite.
      Nauka i tehnologija napreduju i zaista tečni kolageni posebno forma Naticol koja se nalazi u kolagenu Marina u imaju višestruke prednosti u odnosu na ostale ,,starije,, oblike prerada kao što su praškovi i kolagen u prahu.
      Dodatno kad se najbolji kolagen kombinuje sa koenzimom Q10, D-biotinom, selenom, cinkom i vitaminima kao u Kolagenu Marina dobija se pravi eliksir zdravlja!

      Srdačni pozdrav i sve najbolje!

    3. Ćao svima, ja kao model (part time jobić ali ipak) baš pratim sva dešavanja, naravno da pijem kolagene, moram da vas pohvalim marina je hiitić 😙! Nema šta nisam pila i svaki ima neke svoje plus i minus, koliko čitam postaću hemičarka ha ha 😉
     Majica koju ste mi poslali je baš moja boja i sviđa mi se jako, možda je trebalo je tražim M size….

     LP

     1. Hvala draga Valerie, na podeljenom iskustvu i zadovoljstvu sa kolagenom Marina, i još nešto vi ste hiitić 😍!
      PS poslaćemo i M majicu (na ime i adresu iz emaila komentara)

      Hvala
      Srdačni pozdrav!

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    savršeno balansirani optimalni suplementi

    Kolagen Marina plus – najbolji hidrolizovani kolagen Naticol u preporučenoj dnevnoj dozi za lepu jedru kožu, sjajnu kosu i čvrste nokre

    Orthogol gel

    Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

    Orthogol

    Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

    Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

    immunogol

    Immunogol kapsule – za jačanja imuniteta, aktivatori imuniteta i imunomodulatori. Sadrže najbolje beta glukane i koenzima Q10 u sinergiji sa vitaminima D i C iz acerole.

    Najpopularnije

    Dragutinova društvene mreže

    Budite obavešteni

    Prijavite se za naš newsletter

    Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

    Sadržaj
    On Key

    skorašnji članci

    You cannot copy content of this page

    kolagen
    orthogol i immunogol dostupni online

    poruči sa %

    Pratite stranicu, očekujte novosti i povoljnosti